2018. március 20. kedd Klaudia napja
A tartalom megtekintéséhez flashplayer szükséges / Nem elérhető a tartalom
Nyitóoldal < A község
A népi hímzések hazája
A község
Jelenleg nincs aktuális szavazás!
1 / 1
  • Értékek

 

A védett pincesor, a tájház, a határokon túl ismert hímzések és pásztorfaragások a délszláv és a magyar kultúra kölcsönhatásának köszönhetően alakultak ki. Különös, mással össze nem mérhető színeket, formákat, dallamokat örököltek az itt élők. A hagyományőrzés - erkölcsi kötelesség Buzsákon.
Másfelől az Árpád kori fehér kápolnában fellelt, 1704-ben készült faragott szőlőindás oltáráról is nevezetes. 1791-ben szentelték fel a katolikus templomot. (A népi miseruhák, oltárterítők szépsége a legnagyobb múzeumok kincsével vetekedhet.)
Buzsák természeti öröksége a Fehérvizi ősláp, (a Nagyberek romlatlan része) és a Csisztapusztai hőforrásra épített fürdő.
A víz nátriumkarbonátos-kloridos, kéntartalma magas, sótartalma 4-5 g/l, kivált alkalmas a reumatikus betegségek gyógyítására.
Csisztapuszta közel van ugyan a Balatonhoz, de szilárd úton csak kis kerülővel Buzsákon át közelíthető meg. Bár gyógyhatása közismert - fürdőink között fejlesztési esélyeit tekintve - mostohagyereknek mondják.
A Tájház és az 1997-ben felavatott faluház - melyben a Tourinform Iroda is működik - a turizmus és a hagyományőrzés központja. A "Nagyboldogasszony napi" Búzsáki Búcsúra (augusztus elején) ezrek látogatnak el évtizedek óta.